Engineering PBB - het bedrijf

Engineering PBB is een Projecten Bureau in Brabant dat op 19 oktober 2017 is gestart met de volgende activiteiten:

  • Het ontwerpen, construeren en tekenen van machines, systemen en apparaten in HiCad en NX-Design, engineering in Mechanical, Quality en Factory.
  • Het ter beschikking stellen, indien nodig, van arbeidskrachten met een elektromechanisch achtergrond.

Eigenaar:

Mijn naam is Piet Bakx, geboren 22 november 1955, en getogen in Oostelbeers. Ik woon nu in Eindhoven, ben getrouwd en samen hebben wij een dochter, zoon en twee kleindochters.

Opleiding:

Na de LBO opleiding metaalbewerking ben ik in 1973 in dienst gekomen bij Philips Eindhoven als Fijn Metaal Bewerker. In de avonduren heb ik MBO Werktuigbouw gevolgd, aansluitend HBO Fijn Mechanisch Techniek + Werktuigbouwkunde alsmede de HBO applicatie Fijn Mechanisch Techniek, Mechatronica.

Werkervaring:

  • Ik  heb behoorlijk wat werkervaring in techniek en het begeleiden van medewerkers. Technisch en praktisch inzicht op verschillende niveaus met focus op werktuigbouwkundige constructies, kwaliteit, kosten en klantgerichtheid. In overleg met de opdrachtgever voer ik als Buddy graag werk gerelateerde re-integratie projecten uit met de intentie de medewerker(s) weer spoedig aan het werk te hebben. Het coachen van startende MBO-HBO engineers, -stagiairs en -afstudeerders met een werktuigbouwkundige of fijn mechanische techniek achtergrond heeft mijn passie!
  • Ik heb meer dan 40 jaar bij Philips en VDL gewerkt. Mijn laatste VDL werkzaamheden heb ik onlangs binnen de verzelfstandigde Unit van VDL ETG Technology & Development als Mechanisch Constructeur, NX-CAD, uitgevoerd. Meer informatie over mijn huidige werk treft u onder andere aan op de internetsite van mijn LinkedIn.

Kamer van Koophandel:

Het bedrijf Engineering PBB is ingeschreven bij de KVK onder nummer 69875553.