Factory- & Quality Engineer

Het vakmanschap van de Philips Machinefabriek in Acht / later VDL ETG Eindhoven werd in de jaren 90 uitgebreid door het assembleren en testen van o.a. ASML, EMT, FEI, enz. producten en systemen in Clean Rooms. Veel montage en kwalificatie tools, ASML & EMT, heb ik met engineers, intern en extern, uitgevoerd.

Indrukwekkend waren de activiteiten van het verspanen en niet verspanen van diverse complexe onderdelen voor machines. Op de afdeling Aviation, luchtvaartindustrie, werden van zand tot klant alle stappen van behandeling en bewerking vastgelegd en werd er al stevig aan SPC gedaan. Veel maaktools en kwalificatie tools, ASML &EMT, heb ik met engineers, intern en extern, uitgevoerd.

Ik heb veel QLTC projecten voor ASML en EMT gedaan in de rol van Factory- & Quality Engineer voor de volgende systemen WHS (WPS+WTS), ARMS, PPD en enkele nauwkeurige modulen van de TwinScan, onder andere TSU, voor de klant ASML. Voor de klant EMT / later Assembléon heb ik als Factory- & Quality Engineer de TriScan gedaan.

Op de verspanende afdeling werd een Ultra Precisie Werkplaats opgericht, Deze UPW ruimte is geconditioneerd om het bewerken van nauwkeurige producten en of onderdelen voor o.a. optische toepassingen binnen de specificatie te kunnen realiseren. Samen met Engineers en met hulp van het CFT heb ik met de Afdelingschef een machine geschikt kunnen maken om een aluminium schijf van 300 mm echt vlak te kunnen frezen en te kunnen meten. Ook optische polygonen, meerdere vlakken, in een keer goed kunnen frezen is tot de dag van vandaag topwerk van Philips Machinefabriek / later VDL ETG Eindhoven.

Het maken van deze optische TriScan- en PPD polygonen is van zand tot klant precisiewerk. Het begint vanuit het specifieke basismateriaal aluminium. Iedere stap van proces en bewerking zijn tot in detail uitgewerkt om uiteindelijk, binnen specificatie, de optische polygonen te kunnen afleveren. Voor het meten van deze polygonen hebben Factory Engineers en ik in de rol van Factory- & Quality Engineer een Reflectie-Verstrooiing, ReVe, apparaat uitontwikkeld en gerealiseerd met hulp van het CFT.

Tevens heb ik voor werkvoorbereiders en engineers in de verspanende afdeling moeilijke contouren omgezet zodat voedings- en bewerkingsgedeelte optimaal waren voor optische, sferische en parabolische producten. De TriScan, EMT, was o.a. een complex systeem waar polygonen, ellipsen en spiegels in werden verwerkt. De berekeningen voor het maken van de optische ellipsen en het meten, meetmachine, hiervan bij een bepaalde kogeldiameter waren taken die ik in de rol van Factory- & Quality Engineer heb uitgevoerd.