Factory- &
Quality Engineer

Een Factory- & Quality Engineer
om uw productieproces te verbeteren

Uitbereiding van het vakmanschap

In de jaren ’90 werd het vakmanschap van de Philips Machinefabriek ACHT (later VDL ETG Eindhoven) uitgebreid. Producten en systemen van onder andere ASML, EMT en FEI werden geassembleerd en getest in Clean Rooms. Waarbij veel montage en kwalificatie tools, van ASML & EMT, door mij zijn uitgevoerd samen met interne en externe engineers.

 

Het meest indrukwekkend waren hierbij de activiteiten van het verspanen en niet verspanen van diverse complexe onderdelen voor machines. Zo werden op de afdeling Aviation, luchtvaartindustrie, van zand tot klant alle stappen van behandeling en bewerking vastgelegd en werd er al stevig aan SPC gedaan. Ook hier heb ik veel maak- en kwalificatie tools, ASML & EMT, uitgevoerd in samenwerking met interne en externe engineers.

In de rol van Factory- & Quality Engineer heb ik veel QLTC projecten gedaan voor de systemen: WHS (WPS+WTS), ARMS, PPD. Voor de klant ASML heb ik enkele nauwkeurige modulen van de TwinScan, onder andere TSU, uitgevoerd. Verder heb ik als  Factory- & Quality Engineer de TriScan voor de klant EMT (later Assembléon) gedaan.

De Ultra Precisie Werkplaats

Op de verspanende afdeling werd een Ultra Precisie Werkplaats opgericht. In deze geconditioneerde ruimte kunnen nauwkeurige producten en/of onderdelen voor o.a. optische toepassingen worden bewerkt, zodat ze binnen de specificaties worden gerealiseerd.

 

Samen met verschillende engineers en hulp van het CFT, heb ik met de afdelingschef een machine geschikt gemaakt om een aluminium schijf van 300 mm echt vlak te kunnen frezen en meten. Ook optische polygonen, meerdere vlakken, in een keer goed kunnen frezen is tot de dag van vandaag topwerk van Philips Machinefabriek / later VDL ETG Eindhoven.

Precisiewerk: van zand tot klant

Het maken van deze optische TriScan- en PPD polygonen is van zand tot klant precisiewerk. Het begint vanuit het specifieke basismateriaal aluminium. Iedere stap van proces en bewerking zijn tot in detail uitgewerkt om uiteindelijk, binnen specificatie, de optische polygonen te kunnen afleveren. Voor het meten van deze polygonen hebben factory engineers en ik -in de rol van Factory- & Quality Engineer- een Reflectie-Verstrooiing, ReVe, apparaat uitontwikkeld en gerealiseerd met hulp van het CFT.

Tevens heb ik voor werkvoorbereiders en engineers in de verspanende afdeling moeilijke contouren omgezet zodat voedings- en bewerkingsgedeelte optimaal waren voor optische, sferische en parabolische producten. De TriScan, EMT, was o.a. een complex systeem waar polygonen, ellipsen en spiegels in werden verwerkt. De berekeningen voor het maken van de optische ellipsen en het meten, meetmachine, hiervan bij een bepaalde kogeldiameter waren taken die ik in de rol van Factory- & Quality Engineer heb uitgevoerd.