Projectleider

Een projectleider met veel ervaring van elektromechanische systemen

Projecten leiden van elektromechanische producten, systemen en machines

Als engineer van elektromechanische producten, systemen en machines heb ik vele jaren de rol van projectleider vervuld bij Philips Machinefabriek in Acht (later VDL-ETG-Eindhoven).

Ik ben jaren projectleider geweest van de volgende systemen: WHS (WPS & WTS), ARMS en PPD. Daarnaast heb ik voor de klant ASML het project mogen leiden van enkele nauwkeurige modellen van de TwinScan, zoals onder andere TSU. Bij de klant EMT (later Assembléon) mocht ik als projectleider de TriScan doen.

Voor onder andere ASML, CCM, BKL, EMT, CFT, FEI en TNO Eindhoven heb ik de gewijzigde technische product documentatie aangeleverd. Hierdoor konden vanuit functie, ontwerp en maakbaarheid (FOM), de bijbehorende tools voor maken, monteren, kwalificeren en testen worden uitgewerkt.

Ondersteuning bij sustaining activiteiten

Als projectleider heb ik steeds de rol van passagier en bestuurder uitgevoerd. Hiermee heb ik leiding gegeven in het oplossen van voortgangsproblemen, sustaining activiteiten.

 

Zo ook als projectleider van de afdeling Speciale projecten (later T&D), waar ik opdrachten van verschillende afdelingen binnen- en buiten de Machinefabriek Acht hebt geleid. Bij deze projecten was het altijd fijn samenwerken met de mechanisch- & elektrisch constructeurs en software-  & mechanisch engineers.

Tevens werd er vanaf de eerste porto’s goed samengewerkt met de engineers van klanten. Zo kon er in de kop van de keten – door middel van FMEA’s van product en proces- “in één keer goed” worden geproduceerd. Het SPC voor het assembleren van de moeilijke onderdelen werd hier spoedig ingevoerd. De vakmensen, monteurs en eindtesters waren vanaf het begin van de assemblage met kwaliteitsborging bezig. Waarbij sommige zeer spoedig het vak van SPC goed in hun vingers hadden. De meeste vakmensen van Philips Machinefabriek waren betrokken en trots op hun nauwkeurige werk voor klanten.

 

Een aantal acties die -in overleg- met klanten en toeleveranciers, partners zijn uitgevoerd:

IKV projecten, integrale kwaliteit verbetering, het 4 maal 4 project, doorlooptijd verkorten en CPR projecten, kostprijsreductie.

Als projectleider voer ik mijn werkzaamheden altijd met veel passie uit. 


Hierbij maak ik gebruik van de 7M’s:

  1. Mensen: Vakmensen die onderscheidend zijn in hun vakgebied, mechanica, electronica en software.
  2. Materialen: Alleen gebruik van gecertificeerde materialen.
  3. Middelen: Maak-, montage-, test-, en meettools.
  4. Methode: Werk- en testvoorschriften.
  5. Machines: Verspanend en niet verspanend
  6. Milieu: Maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de kaders van de Arbowet.
  7. Money: Budget opstellen, beheren en bewaken. Project overeenkomst formulier (POF) / Mandate.